XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Al final la ciutat de Barcelona és una marca potentíssima que la gent admira i crec que obre molts camins. I crec que és bo que Barcelona no només obri camins per la ciutat sinó que nosaltres posem la marca Barcelona al servei del nostre país."

Els dos alcaldes han explorat possibles vies de col·laboració entre les dues ciutats, que fins ara no havien mantingut relacions bilaterals ni cap trobada entre els alcaldes. En aquest sentit, Trias ha traslladat l’aposta de Barcelona per les “smart cities” i el desenvolupament del City Protocol. Delegats de l’Ajuntament de Jerusalem participaran en el congrés de ciutats intel·ligents Smart City Expo, que se celebrarà la setmana que ve a Barcelona.

La visita de la delegació barcelonina ha servit per impulsar també un conveni de col·laboració entre l’ICUB i el Museu d’Israel per tal de buscar fórmules de cooperació i d’intercanvi amb els museus de Barcelona. S’estudiarà la possibilitat de compartir exposicions o col·laborar en temes d’arqueologia als jaciments de la Barcino romana o a les restes del Born.