RAIMOND BLASI, regidor de Sant Andreu "L'aportació per part d'aquesta entitat al conjunt de la societat és zero. És una entitat que viu reclosa al seu espai i que no està oberta a la ciutadania. Lògicament hauríem d'estudiar la utilitat d'una cessió d'aquest estil".

Els grups municipals del PSC i UxB han donat suport a la proposta d’ICV mentre que el PP l’ha rebutjada. CiU ha optat per abstenir-se i, alhora, no obstaculitzar-ne l’aprovació. Així, s’instarà Xavier Trias, president del Consorci de la Zona Franca, perquè s’anul·li la cessió temporal i gratuïta de 5.000 metres quadrats del solar de les antigues casernes de Sant Andreu a una entitat d’antics legionaris.

Des del PP, Àngels Esteller ha recordat que també s’ha cedit espai al Sant Andreu Cricket Club i als Mossos d’Esquadra en el mateix solar. Per això, ha acusat Ricard Gomà de “sectarisme” per qüestionar només un dels contractes. Esteller ha afegit que la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios està registrada com a associació, una validació que passa el filtre de la Generalitat, i que des de fa anys tenen una seu social al passeig de Torras i Bages.

Des d’Unitat per Barcelona han replicat que l’entitat “representa l’espanyolisme més ranci” i defensa “valors anacrònics”. També han reclamat al Consorci de la Zona Franca que reactivi el projecte de construir habitatges i equipaments als terrenys de les antigues casernes de Sant Andreu.

El regidor del districte, Raimond Blasi, ha reconegut que “l’aportació d’aquesta entitat a la societat i Sant Andreu és zero” perquè no està oberta a la ciutadania. Ricard Gomà ha lamentat que el govern municipal no s’hagi sumat a la proposta i ha demanat que s’obri la porta que altres entitats puguin optar a aquest espai.