XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona “Aquest espai si a l’Espanyol li convé i ens posem d’acord, seria un magnífic espai per ubicar l’Espanyol. Si a l’Espanyol no li anés bé aquest espai en buscaríem un altre. Jo sempre dic el mateix: estem per ajudar l’Espanyol i no per buscar-li poblemes, no?”

Trias ha explicat a BTV que espera tancar l’acord aviat, però que la negociació està molt avançada. Es tracta d’un edifici que hi ha just davant de l’Estació de França, el que hi ha a la cantonada del pàrquing que dóna al Parc de la Ciutadella. L’alcalde s’ha mostrat satisfet amb la possibilitat que les negociacions acabin bé: “Com que he tingut algun incident amb l’Espanyol, estic especialment il·lusionat de poder ser jo el que ajudi que tot això se solucioni bé”, ha dit.

L’alcalde es referia als comentaris que va fer el 2011 en un reportatge, en què considerava “una desgràcia” tenir un gendre de l’Espanyol. Trias es va disculpar amb el llavors president de l’Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, tot i que l’afició blanc-i-blava no li va perdonar la sortida de to. Més recent és la polèmica amb la samarreta blaugrana a l’estàtua de Colom, que va indignar el president actual, Joan Collet.

Trias ha dit que fa temps que s’està intentant tancar una negociació  perquè l’Espanyol va marxar a jugar a fora de la ciutat i tant l’Ajuntament com el club tenen interès a tenir un espai a la ciutat. Diu que l’espai serà al costat de l’Estació de França i assegura que serà compatible amb la futura biblioteca provincial, un fet que ha posat en dubte a Twitter el president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí.