SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació No hi ha hagut manera d'assolir un acord amb el grup socialista i amb el grup popular, i per tant, hem cregut oportú com a govern continuar tirant endavant amb les possibilitats que ens ofereix la llei. El Partit Popular va dir des d'un bon inici que no tenia voluntat d'assentar-se a negociar el pressupost. El Partit Socialista ha decidit que les negociacions anessin mirant enrere, amb el retrovisor posat, bloquejant projectes que ja estaven inclús endegats, i per tant ha estat impossible arribar a una negociació.

El govern i el mateix alcalde, Xavier Trias, ja havien insinuat en més d’una ocasió que recorrerien a la qüestió de confiança per aprovar el pressupost de 2014. Els rumors es van fer més evidents després que en l’última Comissió d’Economia el PSC, el PP i ICV-EUiA tombessin els comptes. La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha confirmat avui aquesta via perquè “no hi ha hagut manera d’assolir un acord amb el PSC ni amb el PP”. “Hem cregut oportú tirar endavant amb aquesta possibilitat que ens ofereix la llei perquè la ciutat és mereix un pressupost“, ha afegit.

El debat de la qüestió de confiança es farà al plenari del 29 de novembre. El govern hi portarà el pressupost vinculat a la qüestió. Si els comptes queden rebutjats, com tot fa pensar, l’oposició tindrà un termini de 30 dies per presentar un govern alternatiu amb majoria i un candidat a l’alcaldia. Si no es posen d’acord, passats els 30 dies el pressupost del govern quedarà automàticament aprovat i l’alcalde, ratificat.

Sònia Recasens ha explicat que va ser el mateix PP qui va “autoexcloure’s” d’entrada de l’acord pressupostari. Pel que fa al PSC, la tinenta d’alcalde ha assegurat que els socialistes posaven condicions per “tirar enrere acords ja assolits i projectes en marxa”. Amb qui sí que el govern manté obertes negociacions és amb Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat). Malgrat que els dos regidors de la coalició són insuficients per aprovar el pressupost amb majoria, Recasens ha apuntat que els republicans posen “condicions de futur amb possibilitats i marge de negociació”. El govern assegura que mantindrà el diàleg i la mà estesa amb l’oposició fins i tot després de la qüestió de confiança.