JOAN LAPORTA, regidor d'ERC+Dcat+Rcat "Per tal de facilitar la millora de la mútua convivència i del civisme cal adaptar i millorar les condicions de la ciutat als animals". JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Estudiar la possibilitat d'una ampliació i modificació del que és ja un costum i amb aquestes limitacions, nosaltres creiem que d'entrada no ens hi podem oposar. És bo que s'estudiï." "A priori", els amos de gossos veuen la proposta amb bons ulls, però n'hi ha alguns com en Fabián que reconeixen que a l'estiu, els gossos a la platja poden molestar més d'un banyista. CivicGos, una taula d'entitats de la Barceloneta, ja està estudiant aquestes propostes: o bé permetre el bany dels gossos de sis a nou del matí o habilitar un espai específic per a ells. Entre els barcelonins, però, hi ha força opinions. En tot cas, caldrà esperar uns tres mesos fins que el govern no presenti la seva proposta.

Actualment, els gossos poden accedir lliurement a les platges sempre que no sigui temporada alta: Setmana Santa, els caps de setmana des de l’abril fins a l’octubre i entre els mesos de juny i setembre. Unitat per Barcelona ha posat damunt la taula que s’estudïi habilitar un horari i un espai determinat perquè aquests animals puguin passejar i banyar-se a la costa barcelonina també durant els mesos de més calor.

Joan Laporta ha defensat que suposaria una millora de les condicions dels animals. Tots els grups municipals s’han sumat a estudiar la proposta. El PSC ha afegit que “s’ha de donar solució a una necessitat social”. Àngels Esteller (PP) s’ha posat al costat de Laporta “sense que serveixi de precedent”, ha dit.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha recordat que s’estudiarà la mesura de la mateixa manera que s’ha arribat a aprovar que els gossos puguin entrar al metro a partir del pròxim estiu.