ROBERT MANRIQUE, fundador de l'Associació de Víctimes del Terrorisme "El fet que demà, o des d'avui ja, aquesta mateixa tarda, qualsevol ciutadà d'aquest país pugui passejar per on vulgui, dins o fora d'Euskadi, sense la por que li fotin una bomba o un tret a l'esquena, o sense la por que el segrestin o que esclati una bomba en qualsevol mercat... Només per això ja estic suficientment content perquè ningú no pateixi el que hem patit jo i la meva família."

Una de les filles de l’exministre socialista Ernest Lluch, Eulàlia, ha mostrat la seva satisfacció pel cessament definitiu de  l’activitat armada d’ETA. Ha dit que feia onze anys que esperava aquest comunicat i ha assegurat que avui és un dia d’alegria, si bé ha demanat prudència a l’espera de com es desenvolupen els  fets. Eulàlia Lluch ha dit que l’anunci d’ETA ha estat possible “perquè la societat basca ha donat l’esquena al terrorisme”.

Decepció a l’ACVOT

El president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas, s’ha mostrat decebut pel comunicat llegit per “friquis tapats amb llençols”. Vargas ha dit que no era el comunicat que esperaven i que no fa cap mena d’alusió a les víctimes del terrorisme. El president de les víctimes catalanes ha dit que qualsevol pas és benvingut, però creu que el comunicat va destinat a “justificar que uns altres friquis anessin a una conferència per la pau.”