XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "La nostra ciutat ha sigut colpejada duríssimament per ETA i això ens ha trasbalsat a tots i ens ha posat durant molt anys en una situació molt difícil. Jo crec que a través de l'esforç de moltíssima gent hem arribat a la situació que estem. Sobretot en un moment com aquest unitat i ser capaços de ser rigurosos i generosos al mateix temps"

Xavier Trias

ha celebrat l’anunci de la fi de la violència d’ETA i ha dit que aquesta “és una notícia que fa molts i molts anys que esperàvem”. En un comunicat penjat al web, l’alcalde s’ha mostrat molt satisfet amb l’anunci i ha dit que ETA ha estat una banda que ha causat destrucció, un malson que també ha patit Barcelona.

“Tots estem satisfets per aquest anunci, tots ens traiem un pes de sobre i ara comença un nou camí”, ha dit. L’alcalde de Barcelona ha demanat la màxima unitat i posar-se a treballar en la mateixa direcció: “cal unir forces i veure si som capaços tots plegats de posar-hi sentit comú, generositat i rigor, a aquesta nova etapa”.