La iniciativa, que s’engegarà el 15 de gener a Sant Feliu de Llobregat, vol ser el pas previ a la campanya a favor del sí al referèndum, que començarà quan es convoqui la consulta. Pel president de l’ANC, Jordi Sànchez, es tracta d’anar escalfant motors per a un any que serà, diu, decisiu: “Estem convençuts que votarem, estem convençuts que serem convocats a les urnes, i per això l’obligació de l’Assemblea en aquests moments és culminar el treball que la va portar a néixer ja fa cinc anys amb un únic objectiu: guanyar el sí al referèndum“, ha assegurat.

L’objectiu de “Fem futur” serà, sobretot, acostar-se a aquelles persones que no són independentistes però que se senten properes al procés català, i informar la ciutadania. “Aquesta campanya vol combatre, d’alguna manera, la desinformació a què ens sotmet l’Estat espanyol i combatre la campanya de la por. Volem exposar els fets i les dades per tal que els ciutadans, lliurement, puguin prendre una decisió el dia del referèndum”, ha explicat la vicepresidenta de l’ANC, Natàlia Esteve.

Per aconseguir-ho, l‘ANC espera poder arribar als 5.000 voluntaris que exposin una “pluja de raons” a favor de la república catalana als seus municipis o a l’estranger, i buscarà la figura dels “supervoluntaris”, que també han d’estar disposats a desplaçar-se més enllà del seu territori per anar a zones que han considerat “prioritàries“, com el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat, el Garraf o el Tarragonès.

País informat

Un dels eixos de la nova campanya de l’Assemblea Nacional Catalana serà el projecte País informat, que s’articularà amb accions en l’àmbit de tot Catalunya però sobretot amb accions locals. D’una banda, accions als mitjans de comunicació locals, i de l’altra, la campanya al carrer que duran a terme els voluntaris i que cada mes girarà entorn d’un tema diferent. El primer, aquest gener, serà el de les infraestructures.