A la plaça de Sant Jaume, un representat de 30/03, l’entitat de suport a Joan Coma, ha llegit un manifest en què ha reivindicat la llibertat d’expressió i ha denunciat la repressió que, consideren, l’Estat espanyol exerceix contra representants elegits democràticament. Posteriorment, també han expressat el seu suport a Coma María José Lecha i Maria Rovira, regidores de la CUP Capgirem Barcelona a l’Ajuntament de Barcelona.

Joan Coma ha estat detingut aquest dimarts al matí per agents dels Mossos d’Esquadra per no haver-se presentat a declarar davant l’Audiència Nacional el 24 d’octubre. El regidor de la CUP a Vic està acusat per la fiscalia d’un presumpte delicte d’incitació a la sedició per les paraules que va pronunciar al ple de l’Ajuntament de Vic per adherir-se a la declaració d’inici del procés d’independència del Parlament. Coma va fer una crida a desobeir resolucions del Tribunal Constitucional, unes paraules que el fiscal Vicente González Mota va considerar que podien ser constitutives de delicte i que van desembocar en una citació del jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno.

Un cop sabuda la notícia, diversos càrrecs electes han mostrar el seu suport al regidor a les xarxes socials. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, considera que la detenció “criminalitza la llibertat d’expressió” i és una mostra d’una “greu deriva autoritària”. Un missatge que ha repiulat l’alcaldessa, Ada Colau. També ha escrit un missatge de suport el quart tinent d’alcalde, Jaume Asens, que ha assegurat que “sedició no és exercir la democràcia sinó impedir-la”.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també ha utilitzat el Twitter per valorar la detenció, que considera que “demostra quina noció té de la llibertat d’expressió”. També s’han fet ressò de la notícia el vicepresident del govern, Oriol Junqueras, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, entre d’altres.