L'any 2010, la pista del Centre Esportiu de la Mar Bella estrenava imatge per acollir el Campionat d'Europa d'Atletisme. Sis anys després el paviment ha tornat a canviar de color. El blau de la nova pista és el resultat d'un projecte de rehabilitació i remodelació que inclou 15 equipaments esportius municipals més. L'Ajuntament hi ha invertit vuit milions i mig d'euros aquest 2016 amb l'objectiu de millorar-ne les instal·lacions i, paral·lelament, potenciar l'esport entre els barcelonins. DAVID ESCUDÉ, comissionat d'Esports "Intentem que el binomi promoció esportiva i instal·lacions esportives sigui el primer nivell per mantenir aquesta posició privilegiada en el mapa mundial de ciutats esportives. No només treballem la promoció que és molt important sinó que també facilitem que tothom qui vulgui practicar esport ho pugui fer de qualitat." Un dels projectes que ja està a punt des del mes de setembre és el nou parc esportiu urbà Baró de Viver que incorpora elements per a la pràctica de l'skate. Disposa de diverses plataformes, dunes i baranes, així com nova il·luminació. En total, i segons les previsions, aquest 2016 s'hauran enllestit nou dels 16 equipaments. Per a la resta, com el frontó del Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d'Hebron, caldrà esperar a l'any vinent. Aquest frontó tindrà nou color i una xarxa de protecció renovada. En l'horitzó, els Mundials de Pilota que aquest espai acollirà el 2018.

Un dels espais en què les obres ja han finalitzat és el Nou Parc Esportiu Urbà Baró de Viver, que disposa des del setembre d’elements específics per a la pràctica de l'”skate” com, per exemple, dunes, plataformes, baranes i nova il·luminació i senyalització. De fet, nou instal·lacions estaven previstes que quedessin enllestides abans del canvi d’any. A l’Escola Industrial, el subsòl del velòdrom municipal d’Horta i el CEM Aiguajoc Borrell es renovaran i milloraran la instal·lació elèctrica i la il·luminació, la protecció contra incendis i l’evacuació d’aigua i ventilació.

S’han fet també tasques de pavimentació a diferents pistes de centres esportius municipals, ja que s’ha substituït el paviment anterior per un de sintètic. També s’ha reformat la sala de fitnes i la de ciclisme “indoor” en el cas del CEM Verneda, i s’ha renovat el material al CEM Mar Bella. Al de Can Dragó, a part de la nova pista, també s’ha canviat la xarxa de reg. Aquest 2016 també s’havien d’ultimar el Camp Municipal de Rugbi la Foixarda, que estrena vestuaris i gimnàs després de les reformes. A la Base Nàutica Municipal de la Mar Bella s’ha cobert l’edifici on s’emmagatzemen i reparen les embarcacions.

Les obres de la resta de projectes, set concretament, haurien en principi de finalitzar durant el 2017 amb l’excepció de la nova piscina Turó, que passarà a ser coberta, i la pista poliesportiva. El CEM Estació del Nord, la piscina del CEM Bon Pastor, el CEM Trinitat Vella i el CEM Horta hauran d’esperar a l’any vinent per veure les noves instal·lacions. Per últim, la inversió prevista per l’Ajuntament també millorarà i posarà al dia les instal·lacions del CEM Olímpics Vall d’Hebron de cara als Campionats Mundials de Pilota que es disputaran l’any 2018.

El comissionat d’Esports, David Escudé, creu que els equipaments esportius municipals ja són d’una “molt elevada qualitat” actualment i que això, sumat a la promoció de l’esport a la ciutat, “han convertit Barcelona en una de les grans capitals esportives del món”. A més, Escudé també ha explicat que enguany s’ha destinat un milió més d’euros a les beques perquè els nens i nenes dels diferents districtes puguin accedir als centres esportius i pavellons dels barris.