Collboni ha triat l’auditori de l’ICAB, lloc on es va col·legiar com a advocat, per explicar la seva visió de Barcelona com a ciutat de drets i oportunitats. Ha assegurat que vol encapçalar una alternativa que suposi “una revolta cívica, democràtica, compromesa i il·lusionant” que el dugui a la cursa per a l’alcaldia de Barcelona. El precandidat s’ha mostrat en profund desacord amb la inacció del govern de la ciutat, que ha concretat en la incapacitat de respondre a l’atur, la crisi econòmica o la pèrdua de reconeixement internacional, entre d’altres.

Ha dit que la ciutat no té rumb i només es mou “a l’albir dels mercats i de la inèrcia del passat”. Collboni contraposa una proposta alternativa perquè Barcelona torni a ser “una ciutat igualitària, oberta, creativa i avançada que lluita per un futur millor per a la seva gent. Una ciutat de ciutadans i ciutadanes lliures i iguals”. El precandidat ha proposat revitalitzar la ciutat a partir de quatre eixos, la petita economia, el talent, el sector social i la indústria.

Demana que la ciutat torni a engegar projectes estratègics a llarg termini, com ara la recerca biomèdica, la capitalitat del Mobile World Congress, la gestió d’infraestructures com el port o l’aeroport o el 22@. Collboni s’ha compromès que, si finalment és alcalde de Barcelona, proposarà que el nou síndic de greuges sigui escollit per sufragi directe dels ciutadans amb més atribucions i que esdevingui un autèntic òrgan de fiscalització i control de l’aAministració.

A la conferència hi han assistit quatre regidors del Grup Municipal PSC a l’Ajuntament, Assumpta Escarp, Guillem Espriu, David Escudé i Pilar Díaz. També hi havia el diputat al Congrés Albert Soler, de qui es va especular que prendria part en la cursa per a les primàries. A la primera fila de la sala d’actes hi havia el comunicador Xavier Sardà, el secretari general de la UGT, Josep M. Álvarez, el notari Juanjo López Burniol, entre d’altres.