ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Hem aconseguit que l'Ajuntament pugui destinar 15 milions d'euros més del que havia previst en polítiques socials adreçades a qui més ho necessita: famílies desnonades, en situació d'emergència social, gent gran, persones discapacitades."

Els 15 milions d’euros en qüestió surten de l’augment de la valoració de la societat mixta publicoprivada que gestionarà els 26 aparcaments del centre de la ciutat. Es tracta de l’operació amb què el govern municipal vol obtenir ingressos per construir habitatges de lloguer social. El PP va anunciar aquest dilluns l’acord amb CiU per tirar endavant aquesta operació amb la convocatòria del concurs per adjudicar part de la gestió d’aquests pàrquings a un operador privat.

Els diners se sumaran a les partides socials que recull el pressupost municipal per a 2014. S’incrementaran en 1,8 milions d’euros les beques menjador per donar el 100% als casos en què es detecti “una extrema severitat alimentària” i garantir l’atenció en els casos de necessitat sobrevinguda. També s’amplia en 1,5 M € els ajuts econòmics d’urgència a les famílies (pagament de l’habitatge, alimentació, transport, llibres escolars…). L’acord destina 2,5 milions més per ampliar la cobertura de deutes per evitar desnonaments i dos milions més per a programes d’ocupació per a col·lectius en risc d’exclusió social. L’entesa CiU-PP reserva, a més, 3,25 M € per a la millora d’altres partides socials sobrevingudes durant el segon semestre de 2014.