Osácar -a qui el jutge ha retirat el passaport– ha declarat al Jutjat d’Instrucció número 1 del Vendrell, després d’haver estat arrestat per la Guàrdia Civil al seu domicili de Barcelona. El conseller de la Presidència en funcions, Francesc Homs, ha posat “la mà al foc” per la innocència d’Osàcar i ha denunciat “indefensió” i “pressió psicològica brutal” a CDC.

Osàcar ja va ser imputat pel cas Palau el 2011 i, dos anys després, el fiscal li va demanar set anys i mig de presó per tràfic d’influències i blanqueig de capital.

Pel que fa a la resta de detinguts pel cas Petrum, el jutge també ha deixat en llibertat en càrrecs el director general d’Infraestures de la Generalitat, Josep Antoni Rosell. Com a mesures cautelars, se li ha retirat el passaport, i haurà de comparèixer mensualment al jutjat. Rosell s’ha negat a declarar davant del jutge, com ja va fer ahir davant de la Guàrdia Civil. El seu advocat s’ha mostrat satisfet per la decisió del jutge, ja que la fiscalia demanava presó incondicional i sense fiança.