ARTUR MAS, president de la Generalitat en funcions "Hi ha una sobreactuació i una exageració que no són alienes al moment polític que estem vivint i que Convergència Democràtica de Catalunya com a partit i jo mateix som objecte de caça major sembla que és evident a ulls de molta gent".

Després de la firma del decret de composició del Parlament, Mas ha confirmat que la Guàrdia Civil ha escorcollat la seu de l’empresa Infraestructures de Catalunya, que depèn del Departament d’Empresa, i ha apuntat que els agents poden buscar “el que vulguin” perquè no hi trobaran res, ha dit, que comprometi l’Administració catalana.

Mas ha assegurat que a “Infraestructures de Catalunya poden mirar-ho tot i regirar-ho tot perquè estic 100 % convençut que tots els expedients són impecables”. Sobre l’actuació contra CDC, el president català ha expressat la seva confiança “amb les persones que porten i han portat la gestió del partit” i ha assegurat que aquesta operació no l’obligarà “a prendre decisions”.

Sobre les negociacions amb de Junts pel Sí amb la CUP, Artur Mas ha reconegut que són “complexes i requereixen temps i paciència”. En aquest sentit, s’ha esgotat fins dilluns 26 d’octubre la constitució del nou Parlament perquè les negociacions “no estan resoltes i no hi ha llum verda”. Ha afegit que hi ha temps fins al 9 o 10 de gener per continuar les trobades i que la convocatòria d’unes eleccions “no és un escenari desitjat”.

En la mateixa línia, ha reconegut que “el nom del president de la Generalitat no està desencallat encara que no és l’únic tema que hi ha” i ha remarcat que és optimista i que és “decisiu que això acabi bé”. Considera que són igualment “legítimes” les posicions de Junts pel Sí i les de la CUP però ha remarcat que una formació ha aconseguit “62 diputats i l’altra 10”.

Reaccions des de CDC

D’altra banda, el coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, ha afirmat que “no és casualitat que avui es faci l’escorcoll en els termes que s’ha fet” encara que ha remarcat que el seu partit “està al costat de la Justícia”. Rull ha denunciat que diversos mitjans de comunicació “coneguessin les detencions i els escorcolls abans que la Guàrdia Civil els fessin.”