Després de passar la nit a les dependències de la Guàrdia Civil de Tarragona i el Vendrell, aquest dijous els 10 detinguts en l’operació policial pel presumpte finançament irregular de CDC han començat a declarar davant del Jutjat d’Instrucció número 1 del Vendrell.

El primer ha estat el tresorer del partit, Andreu Viloca. Després de declarar durant més de tres hores, el jutge n’ha ordenat l’ingrés a presó sense fiança, després que l’hagi demanat la fiscalia per evitar la destrucció de proves. El ministeri públic atribueix a Viloca sis delictes relacionats amb la corrupció: suborn, prevaricació, finançament il·legal de partits, tràfic d’influències, alteració de preus en concursos públics i blanqueig de capital.

Paral·lelament a aquesta declaració, la Guàrdia Civil ha deixat en llibertat amb càrrecs els dos treballadors de l’àrea financera de CDC que va detenir ahir, en espera de ser citats pel jutge per declarar com a imputats. A més, segons fonts judicials, també està previst que altres detinguts, acusats de fets de menor gravetat, també quedin en llibertat al llarg del dia fins que es fixi data per declarar.

D’altra banda, aquest dijous s’ha detingut a l’aeroport de Barajas de Madrid una onzena persona per aquest cas. Es tracta de Jordi Duran, responsable de l’empresa Urbaser, que ahir no va poder ser detingut perquè estava de viatge a l’estranger.