ARTUR MAS, president de la Generalitat en funcions "Aquesta contractació a la Generalitat de Catalunya és impecable (...) No hi ha errors ni per suposat possibilitat d'influir-hi d'una manera partidista o personal (...) Perquè tot s'aguanta en si hi ha tracta de favor de l'Administració o no. Doncs mirin, en 10 anys d'investigacions de tota mena no se n'ha pogut demostrar cap." MARTA ROVIRA, ERC "Necessitem tenir la paraula del màxim representant de CDC que estan disposats a assumir responsabilitats, a depurar-les." MIQUEL ICETA, PSC "Vostè ha negat sempre qualsevol responsabilitat directe en tot aquest afer, però li recordo que també hi ha un responsabilitat a l'hora d'escollir els seus col·laboradors." SANTI RODRÍGUEZ, PP "Sospiti dels seus, si encara no se n'ha assabentat. Vigili les mans quan les posi al foc perquè està a punt de cremar-se." JOAN HERRERA, ICV-EUiA "És cert com hem llegit que abans-d'ahir vistè es va reunir amb l'expresident Pujol?" INÉS ARRIMADAS, C's "Jo creo que no se puede ser presidente de la Generalitat cuando la única estrategia que se tiene es el del victimismo, es el de decir que aquí no hacemos nunca nada mal." JORDI TURULL, CDC "Què s'està investigant. Que és que algú que sigui empresari i sigui militant de CDC ha de treballar fora de Catalunya? Perquè així estem arribant a la conclusió que potser el delicte és ser de CDC."

El president en funcions, que ha comparegut a petició pròpia arran de les investigacions del cas Petrum -en què es va detenir el director de l’empresa pública Infraestructures.cat-, ha explicat que el sistema no permet l’adjudicació a dit ni cap “tracte de favor” i ha remarcat que el nivell d’exigència és molt alt. En aquest sentit, ha afirmat que “Infraestructures.cat és un sistema totalment transparent i ple de garanties i sense marge de discrecionalitat”.

Mas ha remarcat que Catalunya és l’única administració pública autonòmica de l’estat amb una puntuació de 100 sobre 100, segons Transparència Internacional. Com a exemple, ha recordat que per sota dels 50.000 euros “Infraestructures posa com a requeriment que hi ha d’haver tres ofertes” i ha dit que en els darrers anys s’han potenciat els concursos públics, de procediment obert, i s’han limitat les pròrrogues contractuals.

Mas ha aprofitat també per criticar que fa “10 anys que estan amb una lupa de grans augments” en què fiscalia i policies “ho regiren, registren i examinen tot” i ha recordat que, de moment, no hi ha cap sentència que hagi demostrat res. Segons el president en funcions, “s’estan criminalitzant les aportacions a un partit i no les dels altres” i ha criticat “l’espectacle”.

Els grups parlamentaris li han recriminat que no hagi donat prou detalls i que s’escudi darrere del procés català per justificar aquestes investigacions.

La diputada d’Esquerra Republicana Marta Rovira ha demanat a Mas que Convergència estigui disposada “a assumir responsabilitats, a depurar-les”. Des del PSC, Miquel Iceta li ha recordat que “hi ha una responsabilitat a l’hora d’escollir els seus col·laboradors” i el popular Santi Rodríguez l’ha alertat que “vigili les mans quan les posi al foc perquè està a punt de cremar-se”. El diputat de CDC Jordi Turull s’ha defensat argumentant que, en la situació jurídica actual, arriben a la conclusió “que potser el delicte és ser de CDC” i des de Ciutadans han acusat Mas de victimisme.