JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat: "Estaríem parlant de quantitats per sobre, bastant per sobre, dels 100 milions d'euros. Són 100 milions d'euros de diners públics que anirien a parar directament a les butxaques de determinats promotors hotelers."

Janet Sanz ha assegurat que la proposta d’ERC per aturar els projectes d’hotel de Rec Comtal i les Drassanes i l’alberg de la Vila Olímpica planteja “seriosos dubtes jurídics” perquè “no tot és expropiable a Barcelona”; per aquest motiu, ha rebutjat fer la consulta perquè la considera “inexecutable”. Sanz, a més, ha advertit que el cost de les indemnitzacions (que ha situat per sobre dels 100 milions) “anirien a parar directament a la butxaca dels promotors”.

La tinenta d’alcalde també ha interpel·lat ERC per entomar la petició de reforçar el pla de xoc contra els pisos turístics il·legals: “Estem absolutament disposats a seure a parlar i tancar un acord en aquesta qüestió.” Més enllà de les al·legacions que ha fet ERC al PEUAT, Sanz ha fet un “balanç positiu” de les negociacions amb la resta de grups; ha dit que ja “no és un PEUAT del govern”, sinó que inclou “moltíssimes aportacions” de l’oposició.