FRANCINA VILA, regidora de CiU: "La Model ja és de l'Ajuntament, això es va fer durant el nostre mandat, i el que avui s'ha fet és un pas endavant per assentar les bases de com s'han d'anar desenvolupant aquests acords que va haver-hi durant el mandat passat." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC: "Aquelles condicions que vam posar fa un any per a l'any passat, finalment s'han complert. Veurem quin marge d'acord hi ha amb tot el que se'ns plantegi." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's: "Estamos ante un anuncio de cara a la galería de cara a contentar dos partes que andan en litigio por un electorado común." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP: "Estem davant d'una escenificació més i no d'un veritable compromís perquè deixin de ser presons a la pròpia ciutat." MARÍA JOSÉ LECHA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona: "És un pacte avantatjós per al govern de la Generalitat perquè tornem a finançar tot allò que hauria d'assumir."

Alfred Bosch (ERC) ha assegurat que amb el nou document “finalment s’han complert aquelles condicions que vam posar fa un any” per aprovar la modificació pressupostària. Bosch, a més, ha dit que a partir d’ara caldrà “veure quin marge d’acord” hi ha amb el govern. Francina Vila (CiU) ha recordat que les bases ja les va posar el protocol a què van arribar Trias i Mas el 2009; per aquest motiu, ha dit que s’ha fet “un pas endavant per desenvolupar els acords que va haver-hi durant el mandat passat”. En aquest sentit, ha afirmat que se’n sent “corresponsable”.

Carina Mejías (C’s) ha criticat que no s’hagi presentat cap projecte d’obres i —per això— veu “un anunci de cara a la galeria” per “acontentar” l’electorat; en aquest sentit, Alberto Fernández Díaz (PP) ha titllat el conveni de ser “una escenificació més i no un veritable compromís”. María José Lecha (CUP) també ha retret al govern municipal que la compra dels terrenys de la Trinitat Vella “torni a finançar tot allò que hauria d’assumir la Generalitat”.