MERCÈ HOMS, presidenta del PDECat a Barcelona "El que tenim molt clar és que som un partit que hem acabat de néixer. Tot té el seu moment i tot té els seus passos. El calendari és el que és perquè ha de ser d'aquesta manera, anem per les fases que són. El que ha de ser és una persona que tingui ganes de voler-ho ser. Però a partir d'aquí, de dins de fora, antiga nova, és el de menys, en el sentit que ha de ser una persona que en tingui ganes i que reuneixi les característiques que ens permetin guanyar i combatre el populisme del govern Colau."

Mercè Homs ha explicat que les fases que el PDECat de Barcelona es va fixar són, per aquest ordre: “marca, discurs i candidat”, i que el propòsit és triar l’alcaldable durant el 2017. Els resultats de l’últim baròmetre municipal, que donava al partit una intenció de vot del 5,8 % no sembla haver esperonat la formació a avançar el calendari per escollir la cara visible a Barcelona. “Hi som tots, regidors i consellers municipals, i el calendari és el que és”, ha afirmat Homs, que creu que el baròmetre municipal demostra que “tenim una base que no marxa i que ens ha de permetre créixer”.

La presidenta del PDECat a Barcelona ha evitat pronunciar-se sobre quin perfil haurien de tenir els candidats a les primàries (si ha de ser un regidor actual o no, per exemple), però sí que ha insistit que han de reunir les “característiques per guanyar i combatre el populisme de Colau”. Sí que ho ha fet, però, en una entrevista posterior al programa ‘Bàsics BTV’, on ha explicat que cal un “lideratge fort” sense la necessitat que es tracti d’algú “conegut”.

El PDECat obrirà aquest dijous un cicle de debats que tindrà la participació de més de 40 experts i els associats del partit per “actualitzar” el discurs i “sentir l’opinió de tothom”. El primer debat, a Nou Barris, serà sobre el procés d’independència, i fins a l’abril es parlarà també de turisme, mobilitat, esports, polítiques socials o cultura.