ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Estem d'acord amb el més important que és que cal posar ordre. I si estem d'acord qie això és una del es principals prioritats de la ciutat i que a diferència del que es deia fa un any ara tots estem d'acord en què s'ha de posar ordre doncs responsablement donc per descompetat que tothom posarà la seva millor voluntat i quant més ampli sigui l'acord, millor."

En l’entrevista, l’alcaldessa assegura que tot és “qüestió de matisos” i que si hi ha acord en què cal posar ordre, “dono per descomptat que tothom hi posarà voluntat”. Colau ha remarcat que després de les crítiques que va generar la moratòria hotelera que el govern va decretar l’estiu del 2015, “ara tothom està d’acord que calia fer aquest pla”. L’alcaldessa ha recordat que la voluntat del govern és que al centre no puguin créixer les places hoteleres.

El govern municipal va aprovar de forma inicial el PEUAT el mes de març del 2016, que limitava a 11.705 les places hoteleres i les permetia només als barris menys saturats. L’allau d’al·legacions va dur l’executiu a retardar l’aprovació definitiva a la tardor, però no va passar, i la data fixada ara podria ser el ple de finals de gener. El temps va a la contra de l’executiu perquè al març venç la suspensió de llicències hoteleres decretada a Gràcia i a l’estiu la moratòria general.