JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona: "L'organ competent per ordenar si s'escau la incoacció del procediment sancionador és -sorpresa, sorpresa- la presidència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que és Ada Colau. Així que ens podem trobar en la situació que Ada Colau hagi de sancionar la seva companya de files, Mercedes Vidal, per incomplir sistemàticament les resolucions de la GAIP. Sabem que això acabarà sent públic; ens costarà més o menys, trigarà més anys o menys, però això acabarà sent públic perquè nosaltres no pensem parar: si ens tanquen una porta entrarem per la finestra; si ens tanquen la finestra entrarem pel subsol."

Garganté ha criticat que amb el govern d’Ada Colau es continuï sense conèixer quants diners cobren 551 persones contractades per TMB de forma discrecional: “No ha canviat absolutament res; hi ha la mateixa política patronal”. Per aquest motiu ha denunciat que la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, “incompleix sistemàticament” les resolucions de la Comissió de Garantia del dret d’Accés a la Informació.

Amb l’objectiu de revertir-ho, la CUP entregarà un escrit a l’AMB en què demana que s’iniciï un procés sancionador envers TMB: “Ens podem trobar que Ada Colau [presidenta de l’AMB] hagi de sancionar la seva companya de files Mercedes Vidal”, ha recordat Garganté. Els cupaires també entraran una pregunta a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, així com al proper Consell d’Administració de TMB.

Garganté s’ha mostrat convençut que, finalment, es publicaran els sous dels 551 directius i càrrecs de confiança: “Ens costarà més o menys, però acabaran sent públics; si ens tanquen una porta, hi entrarem per la finestra”, ha assegurat.