Carmona respon així a les declaracions del conseller d’Interior, Jordi Jané, d’aquest dimecres en què ha lamentat que la maleta sospitosa, que es trobava a les cotxeres, s’hagi retornat a l’estació de Sants, un lloc “on hi ha molta més gent”. Precisament avui comandaments dels Mossos d’Esquadra s’han reunit amb responsables d’Adif per revisar el protocol d’actuacions en aquests casos.

En aquest sentit, Carmona ha assegurat que és competència dels Mossos d’Esquadra modificar els protocols i que així ho poden fer si ho creuen necessari. L’actual marca que operaris de Renfe s’encarreguin de revisar els trens per mirar si hi ha objectes perduts i els entreguin a Sants.

Un cop a l’estació, s’escanegen i es guarden a l’oficina d’objectes perduts, que pertany a Adif. Cada dia una cinquantena de persones reclamen objectes en aquest servei.

Aquest dimarts una dona va avisar que s’havia deixat una bossa amb medicaments al tren. Com que era urgent es va decidir dur-la-hi en un taxi i es va aprofitar el trajecte per portar també la maleta que va resultar sospitosa. Diu Carmona que va ser en el moment en què es va escanejar la maleta a Sants quan es va detectar que podria ser perillosa. Va ser llavors que es van avisar els Mossos d’Esquadra, que van decidir per precaució desallotjar l’estació.