ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Que els veïns votin en una consulta i decideixin si creuen que la ciutat ha d'anar a aturar aquests projectes. Nosaltres estem aquí sobretot per servir a la gent i a les persones de la ciutat de Barcelona, no per servir al govern i a l'alcaldessa Ada Colau."

Tot i que els tres projectes hotelers tenen la llum verda de l’Administració per tirar endavant, estan ubicats a l’àrea 1 —la que el govern planteja com a zona de decreixement—. Per això, ERC demana que el futur Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT) inclogui una consulta perquè els veïns “decideixin si creuen que la ciutat ha d’anar a aturar aquests projectes”. Alfred Bosch també ha demanat que, prèviament, “se sotmeti a informació veïnal el cost de la paralització”.

Un altre condicionant que posa ERC —que ara per ara assegura que “està en el ‘no'”— és que s’incloguin a la zona 1 de decreixement altres barris que segons la primera proposta del govern en queden fora: Sant Antoni, el Poblenou, la Vila Olímpica i Hostafrancs. Paral·lelament, els republicans també volen que amb el PEUAT es redoblin els esforços per tancar els pisos turístics il·legals previstos en el pla de xoc: el portaveu de la formació, Jordi Coronas, ha assegurat que fan falta “més recursos econòmics i humans: entre 100 i 120 persones en la tasca d’inspecció”.