Sobre la taula hi havia la possibilitat d’optar per investir Puigdemont, però també de proposar un nou candidat o forçar noves eleccions, una proposta descartada i que el partit ha dit que vol evitar, “per nosaltres no serà”, ha dit el portaveu Eduard Pujol.

A la reunió del Grup Parlamentari de JxC amb el seu líder a l’hotel Park Inn by Radisson Berlin City West han decidit investir a distància Carles Puigdemont fent ús, ha dit el portaveu de JxC, Eduard Pujol, de la reforma de la Llei de la presidència, aprovada divendres i que entraria en vigor dilluns.

JxC treballa amb una data límit sobre la taula, el 22 de maig. Si aleshores no hi ha nou president es dissoldrà el Parlament automàticament i es convocaran noves eleccions. Entre els membres de JxC presents a la trobada hi ha Elsa Artadi, Eduard Pujol, Josep Costa, Albert Batet o Toni Morral.

Nou comissionat “per recollir incidents del 155”

El portaveu de JxC també ha anunciat des de Berlín que, un cop investit Puigdemont, es nombrarà un nou comissionat especial del govern “per recollir incidents del 155” i una comissió especial d’investigació que permeti revisar l’aplicació de l’article 155. L’objectiu d’aquesta comissió és “reconèixer i escoltar tothom que hagi tingut problemes relacionats amb el 155 i corregir-los”. Pujol s’ha referit a ciutadans, però també a entitats i organitzacions.