Diversos representants d’associacions d’autònoms i emprenedors han reclamat al govern municipal tràmits més àgils a l’hora de donar llicències per obrir negocis. La petició l’han fet en una nova sessió de la comissió d’estudi sobre la situació econòmica, en què també s’han demanat noves línies d’ajut a autònoms veterans que passin per dificultats i potenciar la cooperació entre el sector públic i el privat. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha admès que des de l’Ajuntament “podem fer més i millor”.

El president de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya, Eloi Palà, ha denunciat la “burocràcia excessiva” en els tràmits administratius i ha alertat dels perills que comporta. “Hi ha projectes que queden no-nats o es perden per manca de resposta àgil per part de l’administració”, ha assegurat Palà, que ha demanat a l’Ajuntament adaptar-se “als temps dels mercats”.

El president d’Autcat, que ha comparegut en representació de la patronal Cecot, ha afirmat que “tenim tot un seguit de traves administratives que arriben a l’exasperació” i que l’administració pública hauria de facilitar les coses. La presidenta de l’Associació de Dones Emprenedores, María Dolores Sánchez, ha reclamat “major claredat” en els tràmits administratius, i ha denunciat la dificultat que tenen les dones per accedir a línies de crèdit.

El president de l’Associació de Professionals Autònoms i Empreses, Òscar Tamarit, ha recordat als grups municipals que “l’emprenedoria no té color” i que l’únic que volen és “aixecar la persiana i potenciar les empreses”. Tamarit ha reclamat un programa de suport als autònoms que fa temps que tenen un negoci i que passen per dificultats.