El president de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya, Eloi Palà, ha denunciat la “burocràcia excessiva” en els tràmits administratius i ha alertat dels perills que comporta. “Hi ha projectes que queden no-nats o es perden per manca de resposta àgil per part de l’administració”, ha assegurat Palà, que ha demanat a l’Ajuntament adaptar-se “als temps dels mercats”.

El president d’Autcat, que ha comparegut en representació de la patronal Cecot, ha afirmat que “tenim tot un seguit de traves administratives que arriben a l’exasperació” i que l’administració pública hauria de facilitar les coses. La presidenta de l’Associació de Dones Emprenedores, María Dolores Sánchez, ha reclamat “major claredat” en els tràmits administratius, i ha denunciat la dificultat que tenen les dones per accedir a línies de crèdit.

El president de l’Associació de Professionals Autònoms i Empreses, Òscar Tamarit, ha recordat als grups municipals que “l’emprenedoria no té color” i que l’únic que volen és “aixecar la persiana i potenciar les empreses”. Tamarit ha reclamat un programa de suport als autònoms que fa temps que tenen un negoci i que passen per dificultats.