La CUP ha fet també una crida a la mobilització social i a la “desobediència civil no violenta” contra el que qualifiquen de situació d’anormalitat democràtica per la ingerència de l’Estat aplicant l’article 155.

El consell polític d’aquest dissabte ha avalat la legitimitat de Carles Puigdemont  a presentar-se a la investidura com a president de la Generalitat. Però malgrat tot, la CUP manté la incògnita de si votarà o no a Puigdemont com a president.  Han afirmat que no poden assegurar el “sí” fins que es tanqui la negociació programàtica. Han avançat que no tenen cap inconvenient a fer president Puigdemont, sempre que quedi clar quin programa volen tirar endavant Junts per Catalunya i Esquerra.

Des de la formació han anunciat que ja s’han arribat alguns acords pel que fa a la materialització social de la república. La CUP ha afirmat que han pactat amb Esquerra i Junts per Catalunya que no es renovi el conveni de les escoles segregades i que aquests diners s’inverteixin en l’educació pública. Però afirmen que encara estan en negociacions i emplacen els comuns a participar-hi.