En el seu tuit el candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que al Govern espanyol haurien de repensar la situació o dimitir.

En canvi, Mariano Rajoy, ha afirmat que el Govern espanyol continuarà exigint el compliment de la llei i que defensarà els drets dels catalans i el conjunt del poble espanyol.

També s’ha pronunciat un cop el Tribunal Constitucional ha donat a conèixer les mesures cautelars el vicepresident del Parlament, Josep Costa, de Junts per Catalunya. Assegura que el recurs presentat pel Govern espanyol no té cap fonament i que al final el TC ha optat per aquesta fórmula per tal de “salvar la cara al govern central”. Al seu entendre, aquesta decisió demostra la politització i manca d’independència del Tribunal Constitucional.

El líder del Partit Popular al Parlament de Catalunya, Xavier García Albiol, també s’hi ha pronunciat, celebrant que per ser investit Puigdemont hauria de tornar a l’estat espanyol. Albiol assegura que ell personalment ja havia advertit Puigdemont que Espanya era un país seriós.