Ada Colau ple Ajuntament
Foto: ACN

El Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona ha rebutjat arxivar la querella contra l’alcaldessa, Ada Colau, per l’atorgament de subvencions a entitats socials i manté la citació perquè vagi a declarar el 4 de març. La setmana passada, la defensa de Colau va presentar un recurs perquè s’arxivés el cas al·legant que no hi havia cap indici contra ella i que la fiscalia ja havia arxivat un cas similar.

En la resolució judicial, que ha avançat ‘El Periódico’ i que ha pogut consultar betevé, el magistrat diu que el recurs que ha presentat l’alcaldessa suposa “una declaració exculpatòria” i que, per això, ja ha estat citada. A més, apunta que si s’ha obert una investigació és perquè hi ha uns fets que “indiciàriament” poden ser constitutius de delicte però “no implica res més”.

El jutge també raona que encara que la fiscalia hagi arxivat una denúncia per un cas similar no vol dir que els fets no puguin ser delictius i que aquella decisió no es pot equiparar a la que pugui prendre un jutge d’instrucció. I conclou que si després de la investigació que s’ha obert s’entén que els fets no són constitutius de delicte, s’arxivarà el cas.

La defensa sosté que la causa s’arxivarà

Fonts municipals han explicat que l’equip jurídic es va voler avançar i enviar al jutjat vuit informes tècnics (entre els quals un del secretari municipal sobre com s’atorguen les subvencions) perquè tingués tota la informació abans de la declaració, amb el convenciment que la causa serà arxivada. Tot i això, recorden que des del primer dia, tant l’alcaldessa com la seva defensa treballen amb la certesa que s’anirà a declarar.