Ada Colau

Els advocats d’Ada Colau han sol·licitat al jutge que arxivi el cas que investiga l’alcaldessa per suposades irregularitats en l’atorgament de subvencions a entitats socials. Segons el text que ha presentat la defensa de Colau, no hi ha “cap indici material” contra ella. De fet, adverteix que la querella interposada per l’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica (ATCD) no s’hauria d’haver admès a tràmit per falta de concreció.

L’equip jurídic, format pels serveis jurídics municipals i els advocats de Colau, alerta que la querella no especifica la seva participació en la concessió de les subvencions que es van atorgar, suposadament, sense concurs públic, de manera continuada i basant-se en una “relació d’amistat o afinitat ideològica”. Consideren que presenta a l’alcaldessa com si el seu càrrec “permetés atribuir-li una responsabilitat penal sobre qualsevol acte o resolució administrativa” del consistori. De fet, en una primera compareixença després d’analitzar el text, ja havien assenyalat “mala fe processal” en l’escrit perquè omet que la fiscalia havia arxivat una denúncia per fets similars en el passat.

“Plena disposició a col·laborar” de cara al judici

Fonts municipals expliquen que l’objectiu de la defensa és “treballar proactivament” en la resolució del cas i enviar la documentació disponible abans que sigui requerida. Per això, han fet arribar al jutge un seguit d’informes tècnics que avalen el funcionament del sistema de subvencions de l’Ajuntament. També destaquen que l’alcaldessa ha mostrat públicament la seva “plena disposició a col·laborar” i a anar a declarar el proper divendres, 4 de març, davant del Jutjat d’Instrucció 21 de Barcelona en condició d’investigada.