El cap de llista de Front Republicà per a les eleccions generals del 28 d’abril, Albano Dante Fachín, ha afirmat que la coalició ha arribat per donar aixopluc als orfes del referèndum de l’1-O. Ho ha dit aquest dimecres en una entrevista al ‘bàsics’, en què ha concretat que “molta gent de l’1-O plantejava abstenir-se -en aquests comicis- perquè estava descontenta amb els dos grans partits independentistes”, és a dir, ERC i JxC.

En aquest sentit, Fachín s’ha dirigit a aquestes dues formacions: “ERC i JxC, els vostres vots serviran per fer president a Pedro Sánchez, encara que no reconegui el dret de l’autodeterminació de Catalunya?”. I ha afegit que “si condemnen Carme Forcadell i Jordi Cuixart a 25 anys de presó, ens organitzarem per aturar la vida quotidiana?”, s’ha preguntat.

“Què farà Sánchez?”

El cap de llista del Front Republicà ha detallat que la representació que obtingui al Congrés “només farà Sánchez president si reconeix el dret de l’autodeterminació“. I hi ha posat una altra condició, que “si no s’atura la repressió, Sánchez no serà president”.

Sobre el candidat del PSOE, Fachín hi ha centrat la responsabilitat “de l’esquerra espanyola” respecte del conflicte català per compatibilitzar a la vegada una possible governabilitat a l’Estat. Així, el cap de cartell del Front Republicà ha etzibat a Sánchez: “O escoltes els catalans o preferiràs que vingui Vox abans d’escoltar-los“.

Fachín encapçalarà la llista Front Republicà, la coalició formada per Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates de Catalunya.