Rovira defensa que la marxa d’avui és una manera d’expressar com “exercim la democràcia, amb respecte, tolerància, legítimament, cívicament”, i argumenta que aquesta “també és una manera de construir Europa”. La dirigent republicana ha remarcat que “som al cor d’Europa per fer un toc d’atenció de com ens sembla que Europa ha de preservar els drets civils i polítics”.

Rovira ha contraposat la manifestació independentista amb el “bloc del 155, que exerceix la democràcia a cops de porra i empresonant”, i ha destacat que “som aquí per exigir la llibertat dels presos polítics i que aquestes eleccions es juguin de forma neta”.

A diferència de Rovira, el número vuit de la llista de JxC, Eduard Pujol, ja ha expressat la seva satisfacció perquè “els carrers estan desbordats d’il·lusió i convenciment que Europa ens escoltarà”. També ha aplaudit que “la gent del carrer torna a expressar tossudament el mateix missatge de dignitat, llibertat i democràcia”. Pujol assegura que “no ens venceran perquè el clam és massa fort, massa eixordador perquè Europa no escolti la reivindicació cívica que avui fem al cor d’Europa”.

Els manifestants han rebut al candidat de JxC, Carles Puigdemont, amb crits de “president, president”. També hi ha assistit el diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián.