Quan falten dues setmanes per al 21-D, Junts per Catalunya agafa embranzida i podria obtenir entre 29 i 30 escons, i se situaria molt a prop d’ERC, que n’aconseguiria 30-31. Són dades del baròmetre del GESOP per a ‘El Periódico’ que mostren que si les eleccions es fessin avui no estaria assegurada una majoria independentista. El bloc constitucionalista tampoc no té garantida la majoria i el PSC i Cs podrien empatar en els comicis.

Puigdemont s’acosta a Junqueras. Així ho mostra el baròmetre del GESOP, que indica que ERC guanyaria les eleccions amb un 20,5 % dels vots i entre 30 i 31 escons, seguida de molt a prop per Junts per Catalunya, que n’obtindria un 19,3 % i entre 29 i 30 escons. En l’últim mes, la llista de Carles Puigdemont ha iniciat una escalada que l’ha situat a només un punt de la llista republicana. El sondeig atorga a la CUP entre set i vuit diputats, fet que fa que els independentistes no tinguin la majoria assegurada. Mentre que la majoria absoluta al Parlament se situa en els 68 escons, les tres forces sobiranistes sumarien entre 66 i 69 diputats. 

El bloc constitucionalista també viu una disputa interna, amb Cs i el PSC en situació d’empat tècnic. Segons el baròmetre tots dos tindrien un vot estimat del 19 % i obtindrien entre 25 i 26 escons. El GESOP situa el PP en última posició amb un 5,8 % dels vots i entre sis i set escons. Pel que fa a Catalunya en Comú aconseguiria el 8,5 % dels vots i entre nou i 10 escons. 

Segons aquesta enquesta, els independentistes volen majoritàriament que Carles Puigdemont sigui president (61 %), per sobre dels qui opten per Oriol Junqueras (24,6 %). Pel que fa als votants no independentistes, Miquel Iceta és el candidat més ben valorat. El sondeig considera que la participació superarà el 80 %, un nou rècord en unes eleccions autonòmiques.