El segon dia de campanya gairebé tots els partits s’han referit a la Constitució i a la possibilitat de reformar-la. Des de Ciutadans, la candidata Inés Arrimadas  ha defensat la Carta Magna, però ha dit que cal reformar-ne alguns articles, com els que fan referència al sistema de finançament, als que regulen la llei electoral o el Senat.

El Partit Popular també creu que cal reformar la norma, però que ara no és el moment. “Abans de reformar la Constitució, cal recosir la societat fracturada”, ha afirmat el candidat Xavier García Albiol, que s’ha mostrat confiat en què els joves de Nuevas Generaciones (NNGG) tindran un paper clau per posar fi al procés, que considera “letal”.

Per Miquel Iceta, la reforma serà un camí llarg que espera iniciar l’any vinent. “Les reformes requereixen temps i no es poden donar per garantides, el que cal és començar el camí”, ha dit el candidat del PSC. Iceta ha afegit que “els que estimen de veritat la Constitució volen reformar-la”.

Catalunya en Comú – Podem coincideix en la dificultat de la reforma, però diu que això no justifica l’immobilisme. El candidat Xavier Domènech ha defensat un nou marc “en què els vells partits que malgrat avui es presenten com a màxims defensors de la Constitució no podran ser la solució quan han estat el problema”. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, que ha acompanyat aquest dimecres a Domènech, ha titllat d’hipocresia que hi hagi partits que demanin una reforma de la Constitució “quan n’han buidat de contingut els articles progressistes.”

En la banda dels crítics, la CUP no reconeix la Constitució espanyola i tampoc “no volem per al principat una constitució espanyola en versió catalana. Volem un procés constituent des de la base”, ha dit  Vidal Aragonés, número tres de llista de la CUP.

I des d’Esquerra Republicana, la número dos de la llista Marta Rovira ha criticat que aquest 6 de desembre toca celebrar “una Constitució que ens escanya, ens uniformitza i ens treu drets”.