La CUP avisa que la pressió no li fa por i que, encara que resorgeixi el conegut com a “pressing CUP”, no cediran a l’hora d’entrar o donar suport a un govern que no s’aboqui en la construcció de la república i en canvi “es dediqui a fer autonomia”. El candidat cupaire, Carles Riera, s’adreça així a Junts per Catalunya i Esquerra, a qui alerta que si opten per “aplicar polítiques de gestió autonòmica” consideraran que “han deixat de ser independentistes”.

En una entrevista a l’ACN, Riera ha insistit que la via unilateral és l’única possible. Aquesta, juntament amb la desobediència a l’article 155 i un pla de govern republicà al servei de les classes populars, són les línies vermelles que es marquen a l’hora d’entrar o donar suport al nou govern.

Sobre un possible diàleg amb l’Estat espanyol, el candidat anticapitalista remarca que no hi veu possibilitats: “Si ens expliquen una solució l’escoltarem, però fins ara no l’hem vista”. El líder de la CUP preveu anys de tensió i enfrontament si realment el govern avança en la construcció de la república, un escenari de “confrontació permanent” en el qual caldrà mantenir “la lluita no violenta” davant un Estat que “sí que és violent”.