Carles Puigdemont continua fent palès què l’ha portat, juntament amb altres membres de les llistes sobiranistes, a Brussel·les. En l’acte a Reus, Puigdemont ha recordat que “tot demòcrata ha de dir no al 155” i s’ha dirigit directament als candidats del PSC, Miquel Iceta; del PP, Xavier García Albiol; i de Cs, Inés Arrimadas, amb un “així no”, un missatge que ja va llançar al rei Felip VI quan va considerar que va obviar la violència de l’1-O. 

El candidat ha postulat la llista de JxC com “el millor vehicle” i el més eficaç, malgrat no ser l’únic, ha afegit, per acabar amb la intervenció del govern català. Des de Brussel·les ha saludat el número quatre i sis de la llista, Jordi Turull i Josep Rull, i els ha corregit per dir-los que no han sortit amb la mateixa dignitat de la presó, sinó amb més. 

No ha faltat humor en el seu discurs, ja que ha ironitzat sobre la creació d’un diccionari català-155, amb referència al control dels mitjans de comunicació i en el llenguatge utilitzat pels periodistes. Ha alertat també del risc d’acostumar-se a tenir cadires buides i a la prohibició del color groc i ha fet una crida a continuar duent-lo. Puigdemont ha acabat fent un desig en veu alta: tornar a Catalunya al més aviat possible, però, ha dit, que per poder-ho fer, necessitarà “els vostres vots”.