Carles Puigdemont ha assegurat des de Brussel·les que l’Estat espanyol “té por de la mirada del món” i que, per això, el jutge del Tribunal Suprem ha retirat l’odre europea de detenció per no “fer el ridícul”. El candidat de JxC també ha parlat del seu futur a partir del dia 21-D. Si ell i la resta de consellers que són a Brussel·les surten escollits, tenen la intenció de tornar, però “una altra cosa és que això pugui ser”.

El candidat de JxC ha alertat que “quan les lleis les fan ells, s’atreveixen amb tot i tothom”, però que quan “no tenen jutges amics ni fiscals que afinen, ja no són tan valents”. Per això Puigdemont creu que l’Estat “sap que pot fer el ridícul” i, de fet, ha avisat que la petició del jutge Llarena podria marcar l’inici d’una marxa enrere: “Es comença retirant l’euroordre i s’haurà d’acabar retirant el 155”.

Turull visita la família Puigdemont

Pel que fa a la possible tornada de Brussel·les, ha dit que tenen “la intenció de tornar i, sobretot, les ganes”, però que “una altra cosa és que això pugui ser”. Qui sí que ha visitat la família de Carles Puigdemont ha estat el conseller de Presidència destituït, Jordi Turull.

Els ha donat escalf a Amer, el poble natal del president de la Generalitat, on ha dit que “només els que hem tastat la nata podem parlar de la nata”. En aquest sentit, ha assegurat que les famílies dels consellers i els Jordis “ens enganyem molt” perquè tothom diu que està bé, tot i que “no és una situació normal”.