Manuel Valls deixa oficialment l’Ajuntament de Barcelona. Aquest dimarts ha presentat la renuncia després d’anunciar-ho fa mesos en una entrevista a ‘El Mundo’. El líder de Barcelona pel Canvi marxa tres anys després d’aterrar a la política municipal barcelonina després d’una llarga carrera política a França, on va ser primer ministre. De fet, ja ha expressat la intenció de tornar-hi i concórrer a la cursa presidencial del 2022.

En una piulada al seu compte de Twitter, Valls diu ara que “se sent molt honorat d’haver pogut servir Barcelona aquests dos anys i orgullós d’haver frenat l’independentisme”.

Des del compte oficial del partit que ha liderat, Barcelona pel Canvi, també han comunicat la formalització de la renúncia.

En una segona piulada li han agraït la feina feta en aquests anys i el compromís amb la ciutat.

Amb la renúncia de Valls qui passarà a ser la presidenta de la formació és la regidora i portaveu Eva Parera. Es dona la circumstància que Parera també és diputada al Parlament de Catalunya, però no de Barcelona pel Canvi sinó del PP, llista a la qual va concórrer com a número tres per Barcelona.