(ACN/Redacció) Barcelona ha guanyat el Premi Bikefriendly en la categoria de lideratge i compromís institucional per impulsar l’ús de la bici. El guardó reconeix l’increment i la millora de la infraestructura ciclista, així com els serveis, la comunicació i la gestió de dades per la mobilitat de dues rodes. El lliurament ha estat aquest dijous a Sevilla. A banda de la capital catalana, sis ciutats espanyoles més han estat reconegudes amb un d’aquests guardons.

Reconeixement als municipis

Els Premis Bikefriendly estan impulsats per la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (RCxB) i la consultora Bikefriendly Group, especialitzada en cicloturisme i mobilitat activa. Es van crear el 2019, se celebren cada dos anys i tenen com a objectiu reconèixer els esforços dels municipis que impulsen projectes, iniciatives o accions destinades a fomentar l’ús d’aquest transport.

En aquesta tercera edició es van lliurar premis al voltant de vuit categories: lideratge institucional, infraestructura ciclista d’àmbit urbà, infraestructura ciclista d’àmbit interurbà, infraestructura d’aparcament, educació i promoció, innovació i acceleració.

A banda de Barcelona, també s’ha premiat dos municipis catalans més: Mataró, pel projecte Anell ciclista de Mataró, i Sant Cugat, pels projectes per connectar amb els nuclis veïns.