bou ciutat vella

Josep Bou, líder del PP a Barcelona, ha anunciat que renuncia a ser candidat del partit a les eleccions municipals del 2023. De moment continuarà sent regidor al consistori, una tasca que fa des que va entrar a l’Ajuntament a les municipals del 2019. Des d’aleshores la trajectòria de Josep Bou ha estat també un compendi d’anècdotes i intervencions curioses que han captat el focus de càmeres i micròfons. Aquests són els set més destacats.

50 € a tres sensellar

Quan encara no havia començat la campanya electoral que el va dur a l’Ajuntament, Bou ja va protagonitzar un dels primers moments cridaners. Durant una visita a un solar al portal de Santa Madrona les càmeres van captar com el fins ara president del Grup Municipal del PP treia un bitllet de 50 € de la cartera i el donava a tres sensellar que dormien en aquest solar i els va dir en què s’ho havien de gastar: “En menjar, eh? En merdes d’aquestes no”, se sent que els diu després d’abraçar-s’hi.

Bou i el foc

Dies abans de les eleccions municipals, Josep Bou va protagonitzar un altre moment inversemblant. Vestit amb americana i armat amb una mànega i un extintor, va pujar a una bastida d’obres per intentar apagar un incendi que s’havia declarat en un restaurant proper a la seu del PP. Aquesta no ha estat l’única experiència de Bou relacionada amb el foc: a finals d’abril va trobar-se el seu Mercedes-Benz calcinat.

“En peu si ets espanyol”

Ja com a regidor i president del PP a l’Ajuntament, Bou va regalar als ulls de la premsa una imatge hilarant: salts molt enèrgics al ritme d'”en peu si ets espanyol”. Darrere de Bou es veuen altres noms forts del partit, manifestant-se el dia de la Constitució a Barcelona.

Un home ballador

Els bots no són els únics moviments que hem vist fer els últims anys a Josep Bou. L’últim Dia de la Hispanitat va posar-se a ballar davant de centenars de ciutadans, com també ho va fer amb els aficionats de la Muntanyesa. El president del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona va animar com un seguidor més l’equip de Nou Barris.

Ara bé, si hi ha un ball que hagi destacat per sobre de la resta és el que va fer a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, al ritme de ‘Perra’, de Rigoberta Bandini.

Felip VI, “el rei dels catalans”

Després que el primer govern Colau retirés el bust de Joan Carles I de la sala de plens (i que la justícia avisés que la sala havia d’estar presidida per una imatge del rei), Josep Bou va dur el retrat de Felip VI a cada sessió plenària fins que el govern va penjar la imatge que hi ha penjada actualment.

Cara a cara amb ocupes i independentistes

Per defensar que es faci una legislació per fer “desallotjaments exprés”, Josep Bou va penjar a les xarxes socials un vídeo en què se’l veu intentant mitjançar amb uns ocupes per foragitar-los d’un local d’Horta. El regidor també va protagonitzar un cara a cara amb manifestants independentistes de la Meridiana. Irònicament, els Mossos d’Esquadra presents al lloc van apartar Bou per identificar-lo.

Un polític amb ADN flequer

La presència de Josep Bou en la política activa va començar amb el PP. Abans, Bou havia estat president d’Empresaris de Catalunya i mai no ha abandonat la seva veritable carrera: empresari flequer. De fet, en moltes de les intervencions (en rodes de premsa, plenaris i comissions) Bou s’ha vantat de la seva feina i ha marcat perfil flequer regalant mones de Pasqua i coques de Sant Joan als seus companys de l’Ajuntament.