Ada Colau i Xavier Trias

Quan queden poc més de dos mesos per a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, una enquesta encarregada pels comuns dona la victòria a l’exalcalde Xavier Trias. Segons el sondeig intern del partit de l’alcaldessa, Ada Colau, que ha avançat RAC1 i al qual ha tingut accés betevé, la candidatura de Junts obtindria 11 regidors, mentre que la de Barcelona en Comú n’aconseguiria 10. Un frec a frec entre Trias i Colau separats només per un punt en el percentatge de vot.

Jaume Collboni quedaria en tercera posició, amb nou representants i Esquerra Republicana n’obtindria cinc. Els republicans, per tant, perdrien la meitat de la representació que tenen actualment al consistori. El sondeig dona a Vox tres regidors i la formació entraria per primera vegada al consistori. El Partit Popular obtindria el mateix nombre de representants. El sondeig no dona cap regidor a Ciutadans, a Valents, ni tampoc a la CUP, que quedarien fora de l’Ajuntament.

El percentatge de vot

El sondeig ha estat elaborat per l’empresa Ipsos i es basa en un miler d’entrevistes que es van fer entre el 6 i el 10 de febrer. Pel que fa al percentatge de vot, les dades indiquen que Trias obtindria un 23,5 % dels suports. Per sota quedaria Ada Colau, amb un 22,5 % dels vots. Collboni aconseguiria un percentatge del 19,7 %. L’estimació de vot per a ERC és de l’11,5 %.

També s’ha preguntat als enquestats qui preferirien com a alcalde entre tots els candidats. Trias i Colau empaten amb un 21 % dels suports. Maragall obté un 10 % i Collboni, un 9 %.