Jordi Valls arriba a la regidoria de l’Eixample amb el bagatge de l’experiència com a alcalde de Manresa entre els anys 1995 i el 2006. Durant el 2006 també va ser conseller de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, i fins al 2020 va ocupar càrrecs d’alta direcció al Port de Barcelona i Agbar, entre d’altres. Ha estat director general de Mercabarna. És quart tinent d’alcalde i regidor d’Economia.

Li agrada llegir i caminar i es defineix com una persona racional, fruit de la seva formació com a advocat. Els seus reptes a l’Eixample se centren a executar les pacificacions pendents i mantenir un diàleg obert i transparent amb les entitats del districte.

Esforç per reduir l’impacte de les obres de l’L8

Una de les patates calentes que s’ha trobat només començar el mandat és l’impacte de les obres de l’L8 dels FGC al Parc de Joan Miró i l’oposició de la plataforma que demana que es respecti l’arbreda. Valls ha mantingut el seu posicionament favorable a l’execució de les obres.

Tot i això, ha traslladat les inquietuds del barri i ha promogut que l’Ajuntament i la Generalitat estudiïn alternatives a l’ocupació del parc, però també ha avisat que també es miraran modificacions per mitigar l’afectació de l’arbreda si finalment és la millor opció. Ha dit que tot i el valor dels arbres, la seva conservació no justificaria un increment substancial de les obres, que ja pugen més de 400 milions d’euros.

Les obres de l’L8 podrien afectar l’arbreda que hi ha a tocar del carrer de la Diputació

Prioritza les pacificacions pendents a Sant Antoni

Pel que fa a les pacificacions, ha defensat la conservació de l’actuació feta a Consell de Cent i també ha dit que la prioritat per aquest mandat és fer la pacificació de la ronda de Sant Antoni i la de la part baixa de la superilla de Sant Antoni, on encara hi ha l’urbanisme tàctic.

De moment, s’hi han fet canvis i s’ha incrementat la neteja

Tot i que en aquesta part s’hi estan fent algunes actuacions provisionals sobre el tàctic i s’ha millorat la neteja, l’objectiu que es proposa és executar el definitiu, així que sigui possible incloure’l en el pressupost.

Partidari dels pressupostos participatius

Valls ha reiterat el seu compromís amb els pressupostos participatius com a eina per intervenir en la ciutat. Ha dit que el seu objectiu és executar tots els que han quedat pendents de fer, com el de les “autopistes urbanes” d’Aribau i Muntaner, tot i que s’estudiarà si s’hi han de fer canvis de plantejament, com és el cas de la pacificació de Rosselló o del carril bici de la plaça de Catalunya. També ha deixat clar que prefereix fer les intervencions de manera definitiva.