Primer canvis a la superilla tàctica de Sant Antoni per intentar resoldre els problemes de brutícia i mals usos que havien provocat les queixes dels veïns. S’han començat a treure, per exemple, les travesses de fusta que funcionen com a grades davant de l’Escola Aldana, a la cruïlla del carrer d’Aldana i Comte Borrell. En total, s’intervindrà en 64 peces del mobiliari urbà d’aquest entorn per esponjar-lo i canviar-lo d’emplaçament, segons ha confirmat el regidor de l’Eixample, Jordi Valls, a l’audiència pública de l’Eixample. Hi haurà reubicació de mobiliari, i en alguns casos, la retirada i la reposició de nous elements. S’actuarà en jardineres, bancs i cadires, entre altres elements.

L’Ajuntament reconeix el problema de degradació

La degradació de la part de la superilla sud de Sant Antoni és un tema reiterat que angoixa els veïns i ha sortit sovint a les trobades amb el consistori. Des del districte de l’Eixample asseguren que són coneixedors de la problemàtica i reconeix un increment de sensellarisme i drogoaddicció. “Hem arribat a aixecar 13 persones en un dia al matí”, ha dit Valls. El regidor també ha informat que es treballa per fer un contracte nou per repintar l’urbanisme tàctic.

Els veïns no confien en aquests “retocs”

Des de la Plataforma pro Pacificació de la Ronda de Sant Antoni i Fem Sant Antoni consideren que retirar i moure mobiliari urbà no solucionarà els problemes de sensellarisme, drogoaddicció i incivisme de la zona. Per Xavier Caballé, membre d’ambdues entitats, “el que s’hauria de fer és eliminar la superilla, fer plataforma única fins a Paral·lel”. Afegeix que “aquests tipus de retocs no resolen cap dels problemes que tenim a la zona“. Demanen que es faci la reforma pendent d’aquesta part de la superilla que fa anys que està pendent.

Inclòs en el pla de xoc urgent per mantenir neta la zona

Aquesta intervenció en el mobiliari urbà, que es fa entre aquest dijous i divendres, s’emmarca dins del pla de xoc urgent de l’Ajuntament per mantenir més neta la zona baixa de la superilla de Sant Antoni en el tram del carrer del Comte Borrell, entre Manso i Aldana. La intensificació de les tasques es fa amb un dispositiu especial de neteja i seguretat i hi participaran també educadors de carrer.