(ACN) L’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu ha rebut aquest dimarts la cartera de ministre d’Indústria de mans del seu predecessor, Héctor Gómez. En el seu discurs ha evocat la figura d’Ernest Lluch i ha recordat que va ser assassinat per defensar el diàleg com a eina de resolució de conflictes. “Era un apassionat de l’economia territorial i del que suposava la industrialització”, ha dit.

Hereu també ha fet una crida a la participació de tots els sectors —Estat, ministeris, empreses i agents socials— per avançar en la transformació estructural de l’economia i “fer-la més atractiva”.

Els reptes del nou ministre

“Tenim grans horitzons per davant”, i “m’afegeixo a un equip per desplegar veles i agafar velocitat de creuer”, ha afirmat el ministre, perquè “desplegarem molts PERTE”, però “això requereix diàleg i voluntat de negociació”.

Entre els objectius que s’ha marcat, ha destacat la necessitat de guanyar autonomia estratègica oberta en un àmbit europeu i impulsar la reindustrialització. També ha assegurat que cal ajudar la indústria per fer la transició energètica. “Per mi és fonamental construir un projecte entre tots”, ha dit, “perquè només junts podem avançar”.