Pas veïnal endavant per desencallar la reforma de la ronda de Sant Antoni, on fins ara hi havia la llosa del mercat provisional. La cinquantena d’entitats del Raval i de Sant Antoni agrupades en la Plataforma pro Pacificació de la via han apostat per validar l’avantprojecte d’urbanització que l’Ajuntament de Barcelona va presentar al novembre. El col·lectiu accepta el tram de carril bus de baixada que preveu la proposta ─entre els carrers de Villarroel i Comte d’Urgell─. Això sí, amb exigències.

En un primer moment, la plataforma es va negar rotundament al pas de l’autobús però ara creuen que la prioritat és començar les obres al més aviat possible i licitar-les abans de la cita electoral del maig. Han canviat de parer, i condicionen el seu sí a una sèrie de demandes per al projecte: per exemple, que es blindi la pacificació entre Villarroel i Floridablanca, que s’elimini el carril bici bidireccional o que es creï una comissió de seguiment per estudiar canvis a llarg termini.

Objectiu final: aconseguir la pacificació completa

Pel que fa a les bicicletes, la Plataforma pro Pacificació de la Ronda de Sant Antoni demana treure’n el carril per “reduir barreres arquitectòniques” i assegurar un entorn de prioritat per a vianants. Tot i estar oberts a donar suport a la proposta municipal, el col·lectiu recorda que busquen la pacificació completa de la via com a objectiu final. “Ens hem de “menjar” el carril bus i la càrrega i descàrrega, però amb el compromís d’anar-hi trobant solucions“, recalca Xavier Caballé, membre de Fem Sant Antoni.

Ronda de Sant Antoni
Imatge actual de la ronda de Sant Antoni

Veïns i Ajuntament es reuneixen aquesta tarda

Precisament aquest dijous a la tarda està prevista una trobada entre el consistori i el veïnat, a la seu del districte de Ciutat Vella. Segons fonts de l’Ajuntament, la reunió servirà per concretar una mica més el projecte i continuar avançant en els plans municipals definitius per a aquest carrer. Ara per ara, la reforma de la ronda de Sant Antoni manté els socis de govern enfrontats. Fa unes setmanes, PSC i oposició van reclamar aturar el projecte per buscar el consens.