Jordi Sanchez

El Consell Nacional extraordinari del PDeCAT ha acordat presentar-se dins del paraigua de Junts per Catalunya a les eleccions generals del 28 d’abril, per tal de proposar una candidatura més àmplia i transversal dins de l’independentisme.

El president partit, David Bonvehí, ha anunciat que la llista de Junts per Catalunya a Barcelona serà encapçalada per Jordi Sànchez, actualment en presó preventiva pel judici contra el procés. A continuació hi anirà una independent, que serà l’actual consellera de Cultura, Laura Borràs. De número tres, i la primera posició escollida pel PDeCAT serà la vicepresidenta del partit Míriam Nogueras. La llista per Barcelona també comptarà amb Ramon Tremosa, actual eurodiputat del partit.

Així, Carles Puigdemont ha imposat la seva intenció de situar persones afins a la seva figura com a números 1 i 2. La relació amb el PDeCAT s’ha tensat les últimes hores ja que quadres territorials i de la direcció s’oposaven a acceptar que Sànchez i Borràs —externs al PDeCAT— ocupessin les primeres posicions de la llista per Barcelona

Pel que fa al Senat, Bonvehí ha anunciat que Lluís Puig serà l’encarregat de liderar la llista de Barcelona.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Calendari de les eleccions generals 2019
” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/calendari-eleccions-generals-2019-data/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

El PDeCAT ha acabat avalant el preacord que situava al capdavant de les llistes els presos. Jordi Turull encapçalarà la llista de JxCat per Lleida, seguit per Concepció Canyadell. Josep Rull serà el primer de la candidatura de Tarragona, acompanyat per Ferran Bel i Aurora Massip. La sorpresa ha estat a Girona, que el cap de llista serà l’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas, que comptarà amb Alonso Miquel i l’exconsellera socialista, Marina Geli.

Polítics de renom com Carles Campuzano, Marta Pasqual i Jordi Xuclà han quedat fora d’ocupar les primeres línies electorals. Bonvehí ha afirmat que continua comptant amb ells. I és que amb aquestes llistes és l’entorn de Carles Puigdemont que queda reforçat. 

Carles Puigdemont encapçalarà a la llista de Junts per Catalunya a Europa

Elsa Artadi ha explicat aquest diumenge que dins de l’acord amb el PDeCAT també s’ha pactat la candidatura de Junts per Catalunya al Parlament Europeu. Finalment, la persona escollida per encapçalar aquesta candidatura serà el 130è president de Catalunya, Carles Puigdemont.

Poc després de la presentació oficial, el mateix Puigdemont assegurava a Twitter que serà el candidat a l’Eurocambra perquè “és el moment de fer un pas més per internacionalitzar el dret a l’autodeterminació de Catalunya des del cor d’Europa per a tot el món”.

Canvis al govern de la Generalitat

Els canvis presentats aquest diumenge afecten dues conselleres del govern de Quim Torra. Elsa Artadi salta a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume i anirà de número dos a la llista de Quim Forn a l’Ajuntament de Barcelona. Mentre que Laura Borràs marxa al Congrés de Diputats fent tàndem amb Jordi Sànchez.

Totes dues han explicat en roda de premsa que els ha costat prendre la decisió, però que després de parlar-ho amb el president Quim Torra han fet aquest pas. Malgrat tot, han explicat que ara s’ha obert un període per buscar les persones que les substituiran al govern i que poden comptar amb elles per fer el traspàs.

Per altra banda, l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, es posa a disposició del president del Govern, Quim Torra per substituir Elsa Artadi al capdavant de la conselleria, tal com ella mateixa ha explicat a l’ACN. El nom de la també vicepresidenta de la Diputació de Barcelona fa setmanes que sona per ocupar el departament que a partir d’ara deixarà Artadi.