Martí assegura que “cal decidir quin és el millor candidat del PSC a l’alcaldia”, però també cal decidir el canvi a la ciutat, que al seu parer passa per “ser capaços de refer una alternativa d’esquerres per treure el govern conservador de Xavier Trias”.

A més, l’eslògan fa una clara referència al debat sobre el dret a decidir que viu actualment el país i “busca enllaçar amb la mobilització social”. L’actual president del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament no ha dubtat a demanar el vot “a tots aquells que, com jo, pensin que Barcelona ha de ser capital d’Estat”.

A partir d’ara, segons el candidat, s’obre un període de tres setmanes de campanya “on caldrà confrontar idees i n’haurà de sortir un guanyador que tingui la legitimitat suficient que Barcelona necessita”.

Jordi Martí creu que el futur del socialisme a Barcelona “ha d’ajudar a contribuir a la represa del socialisme a Catalunya i retornar-lo al lloc d’on no hauria d’haver sortit mai, que és en la posició central del catalanisme al país.”