MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports "Som les ciutats les que moltes vegades tenim el pes de la política propera, som els que patim més la necessitat de fer polítiques socials perquè, al final, el ciutadà, quan té un problema, li és igual qui té la competència. On va en primer lloc és a l'Administració més propera que, en aquest cas, són els ajuntaments."

El Palau Macaya de Barcelona, al passeig de Sant Joan, és l’escenari del Fòrum d’Afers Socials del grup Eurocities. A les sales del recinte es reuneixen aquesta setmana representants d’una cinquantena de ciutats europees. Alcaldes, regidors i tècnics municipals debaten i comparteixen experiències d’èxit en matèria de polítiques socials.

L’objectiu d’aquest fòrum és reforçar el paper de les ciutats en les decisions que pren la Unió Europea. Per això, han aprovat una declaració conjunta que demana participar en la formulació de les polítiques socials europees i els programes nacionals. Les ciutats participants consideren que les administracions locals són les més properes als ciutadans per lluitar contra la pobresa. Per Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esport, quan un ciutadà té un problema “no li importa qui té la competència sinó que acudeix a l’Administració més propera, els ajuntaments”.