Els sis precandidats s'han presentat aquest matí davant l'autoritat electoral del PSC convençuts de tenir els suports necessaris per concórrer a la campanya electoral de les primàries. CARMEN ANDRÉS precandidata a les primàries del PSC "Hem tingut més suports i avui hem portat aquí el màxim que podíem." MANEL FERNÁNDEZ precandidat a les primàries del PSC "Ens ha estat fàcil aconseguir els avals dels ciutadans. En canvi, els dels militants, ens han costat força." Sigui com sigui, a banda del suport dels militants de federació, durant aquestes sis setmanes han treballat de valent per aconseguir l'aval de com a mínim 1.000 ciutadans de fora del partit. ROCÍO MARTÍNEZ-SAMPERE precandidata a les primàries del PSC "Ha sigut un procés intens, però la gent ha respòs." JORDI MARTÍ precandidat a les primàries del PSC "Si alguna cosa hem de fer durant aquestes setmanes que queden és posar-nos un al costat de l'altre i debatre, debatre i debatre." LAIA BONET precandidata a les primàries del PSC "Han estat unes setmanes que ens han permès percebre a peu de carrer que hi ha ganes de canvi." JAUME COLLBONI precandidat a les primàries del PSC "Els socialistes catalans anavem una mica mancats de dies d'alegria i de satisfacció, i avui ho és clarament, és un punt d'inflexió" Els avals ja estan lliurats, però encara no estan confirmats. A partir d'ara l'autoritat electoral té una setmana per verificar la identitat de tots els avaladors i detectar possibles duplicitats. Com a màxim, el proper dilluns 8 de març, se sabrà qui es converteix oficialment en candidat.

La precampanya s’ha allargat durant sis setmanes. Durant aquests dies, els precandidats han hagut de treballar de valent i contactar amb els ciutadans i militants del partit per aconseguir sumar els suports necessaris que estableix el reglament en el termini marcat. Els sis precandidats asseguren que han aconseguit el mínim de 18 avals de membres del Consell de Federació, 150 dels militants del partit i 1.000 signatures de ciutadans de fora del PSC.

L’autoritat electoral del PSC, satisfeta

De la seva banda, la coordinadora de la Comissió Organitzadora de les Primàries Obertes, Lourdes Muñoz, ha explicat que “gairebé 9.000 persones s’han sumat a aquestes primàries obertes” i ha valorat que “aquestes sis setmanes del procés han estat molt positives” perquè l’objectiu principal, el de sumar i vincular més ciutadans i ciutadanes al nostre projecte, s’ha acomplert.

En la propera setmana, un equip de 15 persones de la Comissió Organitzadora es dedicarà a validar els avals presentats, fent trucades a una part de les persones que han signat, així com comprovant que no hi hagi repeticions de persones avaladores. Tot plegat perquè el proper 8 de març es proclami el nom dels candidats i candidates oficials a les Primàries Obertes del PSC a Barcelona.

Les impressions dels candidats

Carmen Andrés ha presentat “el màxim número possible d’avals que estableix el reglament” i s’ha mostrat satisfeta amb la feina feta. A partir d’ara, ha afegit, caldrà treballar per aconseguir el canvi a Barcelona i “implantar una nova manera de fer política”.

El precandidat Manel Fernández ha explicat que ha estat fàcil aconseguir els avals dels ciutadans però, “en canvi, els dels militants ens han costat força més.” Assegura que “hi ha hagut moltes dificultats, però el canvi cap a la regeneració és possible”.

Rocío Martínez Sampere ha valorat el procés de precampanya com una “etapa molt intensa, però la gent hi ha respost”. Presumeix d’haver parlat amb molts ciutadans i creu que els seus avals “representen a tots els qui volen canviar el govern de la ciutat”.

L’actual president del Grup Municipal del PSC a Barcelona, Jordi Martí, ha demanat “mobilització per part del PSC durant aquest mes de març” per forçar com més debats millor i confrontar les idees de cadascun dels precandidats.

Ha subscrit aquesta idea Laia Bonet, que s’ha mostrat convençuda que “la força que hem recollit de tots els ciutadans farà possible el canvi que volem”.

Per últim, Jaume Collboni, ha ironitzat dient que els socialistes catalans “anàvem mancats de dies d’alegries i satisfaccions, i avui n’és un”. Collboni, igual que la resta dels aspirants, s’ha felicitat del procés de primàries obertes que ha engegat el PSC per escollir candidats a l’alcaldia de Barcelona i ha dit que és el millor exercici de democràcia i transparència.