RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "I és que no és una política pública, és una transferència de diner públic per al projecte d'un lobby privat, el lobby dels comerciants de luxe de la Diagonal que s'ha fet sense cap mena de participació ciutadana. Per tant, privatitzen la ciutat però privatitzen també la política i el govern."

Gomà ha criticat que l’alcalde Trias inverteixi recursos municipals a la”Barcelona del luxe”, en al·lusió a les obres de reforma del passeig de Gràcia i de l’avinguda Diagonal. “Trias ha convertit Barcelona en una gran plataforma urbana al servei dels negocis i els beneficis privats, desatenent les persones i els barris”, ha sentenciat el líder d’Iniciativa. Ricard Gomà considera que el govern desatén “la fractura social i territorial instal·lada a la ciutat”.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA ha denunciat que s’inverteixin 30 milions d’euros a “les avingudes del luxe, vies per creueristes rics i no per ciutadans”. “No és una política pública, és una transferència de diner públic per al projecte d’un lobby privat; privatitzen la ciutat però privatitzen també la política i el govern”. Amb l’acció directa, Iniciativa ha volgut visibilitzar “una clara dinàmica de privatització de la ciutat” que, segons el partit, té exemples en el Pla d’usos de Ciutat Vella, la nova marina del Port Vell, l’ordenança de terrasses o el fet de pagar entrada per accedir al castell de Montjuïc. “Cal una acció de rebel·lia i desobediència per demostrar que tenim respostes i alternativa”, ha conclòs Gomà.