Els alcaldes dels Pirineus no han amagat la desil·lusió pel fet que Barcelona finalment hagi descartat la candidatura olímpica per a 2022. Asseguren que el projecte era bo i necessari per al país. Creuen que el posicionament d'alguns dels grups municipals de la ciutat ha estat deslleial. RAMON MOLINER, alcalde d'Alp "Ens va saber greu, que a Barcelona, en aquest cas, una part de l'Ajuntament, certes forces, invoquin un referèndum, quan per a altres temes que potser per a Barcelona són de molt més impacte com un congrés de telefonia mòbil o uns mundials de natació, mai ningú no planteja una consulta." També des de l'Ajuntament han assegurat que la falta de consens a l'hora d'encarar una possible consulta ciutadana ha estat determinant per descartar el 2022. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde d'Esports "Sense la consulta potser ens haguéssim presentat tot i sabent que potser no guanyaríem a la primera. El que no es pot fer és fer una consulta quan tu ja has entrat la candidatura i la data límit és el 14 de novembre, estem parlant de que no tindríem temps de fer una consulta en una ciutat com Barcelona." Fandos, però, creu que de cara a 2026 hi haurà més temps per explicar el projecte als ciutadans i per formar esportistes catalans que puguin participar en les jocs d'hivern, que era un dels inconvenients de la candidatura de 2022. El projecte suposarà inversions en infreastructures als Pirineus, però també a Barcelona, on s'inclou la possibilitat de construir un nou centre municipal d'esports de gel.

Els alcaldes dels Pirineus han mostrat desil·lusió per la renúncia a la candidatura de 2022. Creuen que era un projecte sòlid que hagués suposat una gran oportunitat per al territori. En l’esmorzar col·loqui, organitzat pel diari ‘El Punt Avui’, hi han participat, entre d’altres, la tinenta d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, i els alcaldes de Puigcerdà, Albert Piñeira i d’Alp, Ramon Moliner. Aquest últim ha estat especialment crític amb els grups municipals que van sol·licitar celebrar una consulta sobre la candidatura olímpica. Maite Fandos ha assegurat que la falta de consens sobre la consulta ha estat el detonant de la renúncia a l’opció de 2022.

Ara Barcelona seguirà apostant per optar a organitzar els jocs d’hivern de 2026. Segons Fandos, es tracta d’un projecte sòlid i viable econòmicament. A més, assegura que hi haurà més marge per explicar-lo als ciutadans i per formar esportistes catalans que puguin participar en els jocs. Creu també, que suposarà una gran inversió en infraestructures per als Pirineus, però també per a Barcelona, on es podria construir un nou centre municipal d’esports de gel.